Atomas

https://twitter.com/atomasgame
Kai esi lengvos formos moksliukė, tai ir mėgstamiausi žaidimai tam tikra prasme būna susiję su mokslu. Kartą "Asmeniniame" skyrelyje esu aprašiusi kompiuterinį žaidimą Plague Inc, o šį kartą pažaiskime telefonams skirtą Atomą.

Žaidimo pavadinimas atskleidžia jo objektą - cheminę dalelę - atomą. Žaidimo tikslas - sujungti atomus taip, kad būtų gauti vis didesnės eilės atomai. Nors tai ir labiau chemikams skirtas žaidimas, bet biologija yra šalia chemijos.

Žaidimą pradedame nuo žemiausių eilių atomų.
Kai gauname pliusą, galime sujungti turimus atomus. Atomai susijungs, kai pliusui iš abiejų pusių bus vienodi atomai. Šiuo atveju galime sujungti keturis vandenilio atomus, įterpdami pliusą tarp dviejų vidurinių H atomų:
Gauname berilio atomą:

Žaidimui progresuojant gauname vis aukštesnius atomus. Tada ir pasirodantys nauji atomai būna aukštesnės eilės:

Vienas iš žaidimo tikslų - vienu ėjimu sujungti kuo daugiau atomų. Šiuo ėjimu galima sujungti 10 atomų vienu metu, įterpus pliusą tarp azoto (N) atomų:
Žaidime taip pat pasirodo ir minusai, kuriais galima perkelti atomus iš vienos vietos į kitą arba jį paversti pliusu, "paaukojus" vieną iš atomų (pasirinkti, tada atomas atsiranda centre, paspaudus jį, atomas tampa pliusu). Šiuo atveju neono atomą galima perkelti taip, kad atsidurtų šalia azoto:

Dar vienas žaidimo elementas - tuščias atomas. Tada galime patiems išsirinkti atomą iš tų, kurie jau yra žaidime. Šiuo atveju galima pasirinkti fluorą, kad iškart sujungtume 4 atomus:
Pasiekus tam tikrus atomus, gaunami patobulinimai (upgrade), kurie padeda žaidime - galima žaidimą pradėti nuo aukštesnių atomų, dažniau gaunami pliusai/minusai ir t.t. Deja, bet pasirinkti galima tik vieną iš jų:
Taip pat yra ir iššūkiai (challenges):
Ar tarp mano skaitytojų yra žaidžiančių Atomą? O gal susiviliojote jį pažaisti?

Šiam kartui tiek. Iki kito susitikimo :)

chekas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą