Sugrįžimas. Populiariausi įrašai

Constitution gardens, Washington D.C.

Sveiki, mano blog'o skaitytojai. Iš konkurso parsivežėme aukso medalius, apsigyniau kursinį darbą, pasirašiau didžiąją dalį bakalauro darbo ir po ilgesnės, nei planavau, pertraukos grįžtu prie blog'o rašymui.

Sugrįžimui nusprendžiau peržiūrėti, kokie įrašai per pirmuosius mano blog'o gyvavimo metus buvo patys populiariausi.

10. Įdomioji biologija. Elektroforezė.

Net nereikėjo nustebti, kad vienas iš populiariausių įrašų bus iš šios kategorijos. Šiame įraše aptariu laboratorijoje naudojamą metodą, kuriuo galima patikrinti, ar gavome reikiamą produktą, koks jis yra ir t.t.

9. Prokariotinė ląstelė.

Vienas pagrindinių mikrobiologijos objektų - bakterija, todėl prokariotinės ląstelės išmanymas yra itin svarbus šioje mokslo srityje.

8. Plazminė membrana.

Ši ląstelės dalis yra viena svarbiausių ląstelėje. Ji reguliuoja medžiagų apykaitą tarp ląstelės ir jos išorės. Be to, ląstelėms, kurios neturi sienelės, plazminė membrana padeda palaikyti formą. 

7. Kompleksiniai lipidai. Steroidai.  

Įrašas, kuris bene labiausiai nustebino, atsidūręs populiariausių dešimtuke. Nežinau, gal dėl to, kad šiek tiek paliečia steroidus? :D

6. Angliavandeniai.

Svarbiausias ląstelės energijos šaltinis, todėl jų supratimo prasmė taip pat akivaizdi. Angliavandeniai ląstelėje atlieka ir kitas būtinas funkcijas.

5. Rūgštys, bazės, druskos. pH rodiklis.

Kuo skiriasi rūgštis nuo bazės? Kas gi yra tas pH rodiklis? Gal dėl šių priežasčių šis įrašas atsirado populiariausių penketuke.

4. Atopinis dermatitas. 
 
Apskritai, tai vienas labiausiai susidomėjimą sukėlusių įrašų. Ačiū visiems už komentarus bei laiškus, kuriais dalinotės savo patirtimis :)

3. Įdomioji biologija. PGR. 

Kitas laboratorijose naudojamas metodas, paaiškinantis, kaip galima pasidauginti reikiamą DNR fragmentą.   

2. Bakterijos. 

Koks gi būtum mikrobiologas, jei nežinotum, kas yra bakterija :D

1. Glikokaliksas.   

Pirmoji vieta yra labiausiai nustebinusi :D net negaliu paaiškinti, kodėl šis įrašas galėtų būti ne tik dešimtuke, bet net pirmojoje vietoje. Gal susidomėjimą sukėlė tai, kad įraše parašyta ir apie dažną žmogų kankinantį dantų kariesą?


Šiam kartui tiek. Tikiuosi, pavyks ir toliau reguliariai rašyti blog'ą ir nebedingsiu ilgesniam laikui :)

Sekit ir dalinkitės. Dėkoju visiems, kurie mane skaitot :)

Iki kito susitikimo :)

chekas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą