Dalyvavimas "Kas ir kodėl?"

Kadangi esu parašiusi apie dalyvavimą „Auksiniame prote“, tai šį kartą asmeniniame skyrelyje parašysiu apie dalyvavimą „Kas ir kodėl?“ žaidime.
Paraišką dalyvauti šiame žaidime išsiunčiau dar prieš pirmąją transliaciją – tą pačią dieną, kai rodė mano pasirodymą „Auksiniame prote“. Užteko jiems elektroniniu paštu atsiųsti tam tikrus duomenis ir po kelių dienų paskambino iš žaidimo.

Sutikau dalyvauti, nors dar nei viena laida nebuvo rodyta per televizorių. Trumpai papasakojo taisykles ir sutarėme laiką, kada galėčiau atvykti į filmavimą. Jo teko laukti mėnesį. Bet labai džiaugiaus, jog visas žaidimas žaidžiamas tik už save – jokių komandų, jokių strategijų.

Labiausiai nuliūdino žinia, kad nebus žiūrovų. Manojo „Auksinio proto“ filmavimas vyko vidury darbo dienos, tad niekas negalėjo ateiti į filmavimą. „Kas ir kodėl“ laidų filmavimai vyksta savaitgaliais, todėl norinčiųjų ateiti netrūko. Bet iš prodiuserių išgirdau tik vieną – ne, nieko atsivesti kartu negalima. Tačiau, filmavimo dieną vienas iš dalyvių atsivedė savo merginą ir jai buvo leista ateiti į studiją. Unfair... geriau jau būčiau neklausus ir taip pat atsivedus saviškį.

Žaidėjai pasitinkami prie įėjimo į pastatą. Po grimo esame nuvedami į bendrą kambarėlį. Kadangi kitą dieną po filmavimo kalbėjau konferencijoje, kartu su visais nesėdėjau, o repetavaus kalbą.

Galiausiai mus nuveda į studiją. Paulius Ambrazevičius mus supažindina su taisyklėmis, pasako, kas su kuo žais, ir kas žaisime pirmieji. Prasideda filmavimas.

Mano prisistatymą labai nukirpo. Aš pristačiau patį iGEM konkursą – kas tai yra, kas yra daroma ir t.t. Parašysiu apie jį ir savame bloge. Na bet bent jau tai buvo paminėta televizijoje, kas jau yra didelis pliusas mums. Jeigu įdomu, ką mes darome, sekite mus čia https://www.facebook.com/VilniusiGEM/?fref=ts :)

Pirmajame ture atsakymas apie dviračių muziejų buvo visiškas spėjimas. Net nežinau kodėl man prieš akis tie Šiauliai išdygo :D Po pirmo etapo supratau, kad mano reakcija lėta :D Etapas baigėsi lygiosiomis, todėl reikėjo mums sugalvoti papildomą klausimą. Per tą laiką prisiminėme, kad su Luku lankėme tą pačią mokyklą, tik skirtingose klasėse ir po 8 klasės perėjome į skirtingas gimnazijas. Mažas tas Vilnius :D

Antrame ture, ties klausimu apie Šveicariją, būčiau iškart sakius, kad Šveicarijoje yra 4 oficialios kalbos, bet priešininkas paspaudė anksčiau. Galvojau, damn... bet jis atsakė neteisingai. Manęs Paulius buvo paprašęs išvardinti visas kalbas, prisiminiau tada tik vokiečių ir italų, bet tikrai žinojau, kad yra dar 2 – tai prancūzų ir retroromanų.

Mano pusfinalio grandinėlė buvo easy. Taigi, savąjį pusfinalį laimėjau ir jau jaučiaus itin gerai – kad ir kas bus toliau, jau pasirodžiau geriau, nei „Auksiniame prote“. Laukiau laidos finalo ir su Luku žiūrėjome, kaip vyksta antrasis pusfinalis. Jų klausimai mums abiems pasirodė lengvesni. Na bet taip dažniausiai juk ir būna :D

Finale pradžioje gavome kitą grandinėlę, bet kadangi abu jos neišnarpliojom, davė mums kitą. Kol buvo ruošiama kita, sugalvojau atsakymą į pirmąją grandinėlę :D Pritrūko reakcijos ir jau galvojau, kad pralošiau pirmą etapą, nes grandinėlė buvo tikrai nesudėtinga. Antrą kartą man taip pasisekė, jog priešininkas iki galo grandinėlės neišnarpliojo.

Tačiau antrajame etape kišau... Ką padarysi. Gavus trečiojo etapo užduotį, pradžioje buvo – oh boy, negi yra tokių žodžių :D bet tada po truputį pradėjo lysti žodžiai į galvą. Priešininkas buvo pasakęs žodį „spyglys“. Susiginčijome – per televiziją sąlygą patikslino, jog tikrai tik viena raudė gali būti y, mums pateikta sąlyga buvo dviprasmiška. Man su Pauliumi atrodė, kad tik viena raidė gali būti y, priešininkui – kad nesvarbu. Teko palaukti, kol bus išsiaiškinta, kaip yra iš tikro. Buvo nuspręsta žodžio „spyglys“ neužskaityti. Iki pergalės pritrūko labai nedaug, bet tuo momentu daugiau žodžių į galvą neatėjo. 

Po filmavimo, prie manęs prieina finalininkas Lukas ir dar atsiprašė, kad laimėjo jis :D Paulius man pradėjo vardinti žodžius, kuriuos galėjau pasakyti. Iš tikro dar gal savaitę galvojau apie žodžius, kurie tiktų. Jų išties daug :D
Nusifotografavome su Pauliumi, palinkėjau sėkmės Lukui finale ir grįžau namo, toliau ruoštis konferencijai.

Manau mūsų žaidime visi priešininkai buvo apylygūs. Nei vienas nebuvo per daug išsiveržęs į priekį. Tai greičiausiai tik prideda įdomumo, tiesa?

Jei reiktų vertinti, kuris žaidimas man patiko labiau, tai vienareikšmiškai – „Kas ir kodėl“. Gal dar Pauliui reiktų pasimokyti vesti laidą, bet tikiu, kad kitame sezone (jei jis bus) jam seksis geriau. Grįžus namo iškart nusiunčiau dar vieną paraišką dalyvauti žaidime.


Iki kito susitikimo :)

chekas

P.S. All foreign readers are now able to translate a blog with a button on the right side of the blog :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą